Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

İlk Sipariş Pastam, Çikolatadan Çiçekler...

Resim
Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş bilirsiniz. Tam bloguma ne koyacağım derdine düşmüşken, Çin'deki ilk siparişimi, peri değneğini şöyle bir "pıtlatmış"çasına alıverdim. Buraya gelmeden önceki hayalimdi biliyorsunuz, hatta küçük bir çıtlatma amaçlı da pembecik bir pasta yapmıştım buradaki yeni edindiğim dostlarıma. İşte onlardan o gün bana gelmeyip pastamı da görmemiş olan birisi, geçtiğimiz hafta es kaza(!) telefonuma resimlerini yüklediğim pastacıklarımı görüverdi. Aldığım tepki çok hoştu, tam bu iltifatlar bile yeter derken üstüne üstlük, "bana şöyle misafirlerimin vaaoovv! diyeceği bir pasta yapar mısın?" deyiverdi. Aslında yaşadığımız site içinde Fransız "Bonjour" pastanelerinin bir tanesi bulunmakta. Tabii Çinli aşçılarla. Ama bu arkadaşım, bu pastaneden hep aynı tip pastaları almaktan ve yemekten usandığını, evine çok sık hatırlı dostlarının geldiğini, bu sefer onları değişik bir pasta ile şaşırtmak istediğini söyledi. Daha o an elim ayağıma kar

Çay Daveti Sofrası

Resim
AKRABALAR TOPLANDI... Bu kadar kalabalık bir akraba grubu ile en son Ramazan ayında iftar sofrasında buluşmuştuk. Hafta sonu 18 kişilik çekirdek aile (!) grubumuza, tüm akrabalarda eklenince, gündüz hanımlar ile çocuklar ve akşam eşler ilavesi ile birlikte oldukça yoğun bir gün yaşandı evimizde. "Yediğin içtiğin senin olsun, gördüklerini anlat" atasözümüzün tersine, blogun formatı gereği, hareketli günümüzden, doğal olarak yediklerimiz yansıyacak bloga:) Lafı fazla uzatmadan, detaylara geçiyorum. Misafirlerin sayısı bir hayli fazla olunca, herkesin sevdiği çeşitlerden rahat rahat alabilmesi için masa düzenini mutfağa ve açık büfe olarak kurdum. Konsolun üzerinede içecek büfesi hazırladım. Herkes çayını, kahvesini kendi zevkine göre hazırladı, yiyeceklerde tabaklarda artıp, ziyan olmamış oldu böylelikle. Soframızda, fotoğraftakilerin haricinde Kısır ve Yaprak Sarma 'da vardı. Eşim fotoğrafları çekip, hanımları baş başa bırakmak istediği için:) henüz hazırlık aşamasında ol

Bebeğim büyümüş de 2 yaşında kocaman bir delikanlı olmuş...

Resim
Size sıcak bir ağustos gününden yazıyorum şimdi. Sanki zamanda ileriye doğru az bir süre yolculuk yaptım da, aradaki ayları atlayıverip geldim ağustosa konuverdim. Çin'in kendi içinde meşhur "Wuhan" sıcağıyla tanıştık istemeden de olsa. İncecik giyinmek işe yaramıyor, derimi söküp atasım var sıcaktan, ama ne yaptım ettim, kıpırdamak istemeyen kendimi şöyle bir dürtüp, oğlumun pastasını yapmaya koyuldum yine de. Temamın buzlar diyarı kutuplar olması bile yetmedi serinlememe. Pastayı güç bela bitirdim klimalar eşliğinde ama, gördüğünüz fotoyu 10 saniye içinde çekmek zorunda kaldım. Dolaba koyarken üzerinde su zerrecikleri oluşmuştu bile. Acaba ne günah işledim de bu cehennem gibi yere düştüm ben? Peki daha da önemlisi, asıl ağustos ayında ne yapacağım ben? Buranın insanı alışmış anladığım kadarıyla. Şimdi anlıyorum market vs. reyonlarında, neden kışın değil de, baharda şemsiye çeşitlerinin yer almaya başladığını. Son iki haftadır sokaklar şemsiyeli kadınlarla dolmaya başl

Klasik Yoğurtlu Kek

Resim
KEK YOĞURT İLE YAPILMALI :) Bu yazı ile arşivimde yer alan ve hepside benim için ayrı ayrı değerli sevgili keklerime biraz haksızlık etmiş olacağım biliyorum:) Gelin görünki bu deneyimi yazmaz isem kendimi sizlere karşı sorumlu hissedeceğim :) Gülme işaretlerinden de anlayacağınız üzere bu yazıyı yazarken, kendi kendime gülüyorum ve etraftandan yanlış ! anlaşılmamak adına elimle ağzımı kapatıyorum:) Çünkü her zamanki gibi abarttım, sadece "kekinizi yoğurt ile yaparsanız daha güzel oluyor" u anlatmaya çalışıyorum:) Pek çoğunuzun zaten bildiği bir şey bu ama bilmeyenlerde olabilir. Geçenlerde, Fatoş'u eşi ve kızı ile ofiste ağırladığımızı anlatmıştım. Onlar gelmeden, bir gün önce ikram etmek için kek yapayım dedim. Malzemeleri hazırladım ama sütün kalmadığını farkettim (iyikide kalmamış) "yoğurtla yapayım bari ama inşallah güzel olur" diye çekinerek ekledim, sonuç; muhteşem... Sünger gibi bir dokuya sahip, pufidik bir kek, üstelik harcından bir miktar çalıp:) için

Milföy Hamuru ile Çilekli Dilim Pasta

Resim
YİNE ÇOK SEÇENEKLİ BİR TARİF:) Bu tarif uzun zamandır denemek için aklımdaydı ama bir bahane olsun diye bekliyordum. (aynı cümleyi en az elli defa kurmuşumdur:) Geçenlerde, eşim ve Ahmed'e ekmek arası köfte:) ziyafeti çekip, beklediğimin çok üzerinde bir iltifatla karşılaşınca, "yeni bir tarif deneyip, tattırmanın tam zamanı" dedim. Çünkü normalde "biz senin kobaylarınmıyız?" deyip, mızmızlanıyorlar:) Tarif; gerçekten çok pratik, akşam yemeğinden sonra, çay demlenene kadar hazırlayıp, sunabilirsiniz. Üstelik çok seçenekli, arasına meyve olarak, çilek yerine muz, kayısı veya şeftali gibi meyveler koyabilirsiniz yada meyve yerine ceviz, fındık gibi yemişler yada damla çikolata serpebilirsiniz. H er tarifimde olduğu gibi, bu pastacıklarda da sizlerle paylaşmam gereken çok önemli bir püf noktası var; milföy hamurunun tuzsuz olanını tercih etmeniz. Ben kahvaltıda, ekmeğin üzerine beyaz peynir ve reçeli aynı anda koyup yemeyi severim mesela bu yüzden bu hafif tuzlu-ta

Fındık Kaplı Bisküviler...

Resim
Yeni bir tarif yayınlama arasını bu kadar açtığımda kafamı toparlamam daha da zor oluyor. Bir de elimde yeni denenmiş bir tarif yoksa iyice üzerime üşengeçlik basıyor. Aslında bu cici bisküvilerin yerinde de oğlumun ikinci yaşgünü pastası olmalıydı ama içimden onu bile yapmak gelmedi. Yok yok sanmayın ki depresyondayım; sadece burada kutlayacak kimse olmadığı için elim bir türlü gitmedi. Bir de babaannemizin gelecek olması nedeniyle, oğlumun pastasını biraz ertelemek istedim o kadar. Ama çok yakında "pingu"lu bir pasta burada yer alacak inşallah. Bilmeyenleriniz için söyleyeyim, "pingu" bir çamur animasyon kahramanı. Kendisi adından da anlaşıldığı gibi bir penguen ve en büyük özelliği oğlumun ilk anlamlı söylediği kelimelerden olması. Lafı uzatmayayım, bir aksilik çıkmazsa haftasonu oğlumun pastasını yapıp sizlerle de paylaşacağım. Onun haricinde biraz son günlerde neler olup bitiyor biraz bahsedeyim. Mesela bu hafta başı tutan "erik" krizimden. Çok yakın

Haşhaş Tohumlu Sütlü Ekmek

Resim
SÖKE UN KARIŞIMLARI İLE DENEMELERE DEVAM... Ekmek makinesi aldıktan sonra, içinden çıkan kitapçığa bağlı kalarak yaptığım ekmekleri nedense bir türlü sevememiştik. Daha önce bu yazımda belirttiğim gibi, ne zamanki Söke Un ekmek karışımları ile tanıştım, işte o gün ekmek makinemle barıştım diyebilirim :) Söke Un'un bütün ekmek karışımlarını denedik, en çok sevdiğimiz ve evden neredeyse hiç eksik olmayan çeşitleri ise; çavdar unlu karışım ve tam buğday unlu karışım. Karışımlar içine hiç bir şey eklemesenizde çok lezzetli ama ben bazen irice doğranmış ceviz ve her zaman 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile 1 çay kaşığı tuz ekliyorum. Haşhaş tohumlu ekmek, paketin arkasında yer alan bir tarif. Tam buğday unlu karışım paketinin arkasında yer alıyordu, bir kaç ufak değişiklik yaparak denedim, margarin yerine zeytinyağ, 5 yemek kaşığı haşhaş tohumu yerine 3 yemek kaşığı kullandım ve bu şekli ile çok beğendik. Bir kaç gün sonra aynı malzemeler ama çavdar unlu karışım ile yaptım, onu daha çok beğen