Kayıtlar

Fallout: New Vegas – %100 Türkçe Yama

Resim
Menü ve Görevler  % 100 Görev Açıklamaları  % 100 Notlar  % 100 Terminaller  % 100 Diyaloglar  % 100 Altyazılar  % 100 Bu yama  OyunÇeviri Ekibi  tarafından adına hazırlanmıştır. -Yama Update 7 (1.4.0.525) ile uyumlu hazırlanmıştır. -Ultimate Edition ile uyumludur. -Yamayı kurduktan sonra oyunu Launcher.exe’den başlatıp Veri Dosyaları’nı tıklayın, ardından FalloutNV-TR.esp’nin yanındaki kutucuğu işaretleyin. -Oyun içinden Altyazıları açmayı unutmayın. NOT: Yama bazı modlarla sorun çıkarabilir.  Yamanın Türkçeleştirdiği içerikler: -Fallout New Vegas -Caravan Pack -Classic Pack -Mercenary Pack -Tribal Pack ÖNSÖZ Bu RPG oyununu Türkçeye kazandırmanın hazzını yaşıyorum. Özellikle geniş evrene, ve derin hikâyeye sahip Fallout gibi bir oyunu çevirmek, şahsım adına gurur verici bir olay. Oyunculukta üst boyut olduğuna inandığım Rol Yapma oyunları her zaman ilgimi çekmişti. Çizgisel olmayan oynanış, farklı yollardan gidebilme, değişik stratejiler geliştirebilme, konuyu şekillendirebilme özelli

Muzlu Pudingli Muffin

Resim
ÇOK SEÇENEKLİ BİR KEK... Daha öncede pek çok tarifte aynı başlığı kullandım biliyorum, ama bu tarz tarifler için en doğru başlık bu gibime geliyor. İnternet ortamında yemek tariflerini ve yemek bloglarını takip edenler bilirler, pudingli kurabiyeler çok meşhurdur :) Hemen her çeşidi yapılmıştır. Bende bütün puding çeşitlerini kullanarak kurabiyeler yaptım bu güne kadar, muzlu, kakaolu, çilekli vs... Pudingli kek tarifini ilk gördüğümdede "Ah, neden ben düşünemedim bunu" diye üzülmedim desem yalan olur :) Tarif; Lezzet dergisi'nin verdiği Güzel Şeyler ekinden. Kitapta kakaolu puding ile yapılmıştı, bende kakaolu ile üç kez yaptım ve her seferinde çok beğenildi. Geçenlerde muzlu puding ile denedim, yine çok güzel oldu, şimdi sırada çilekli var:) Tarif, en güzel muffin şeklinde oluyor, ben bir kezde 24 cm.lik kalıp ile yaptım ama malzemesi çok fazla olmadığı için çok ince oldu. Tadı güzeldi ama görüntüsü beni memnun etmedi. Size önerim, eğer muffin şeklinde yapmak istemiyors

Akşam Yemeği Sofrası

Resim
BALKON KEYFİ ve YAZ AKŞAMI YEMEKLERİ Ben son zamanlarda günlerin hızına yetişemiyorum. Haftalar bir gün gibi, aylarda bir hafta gibi geçiyor sanki. Takip ettiğim dizilerin bu akşam yeni bölümü olduğunu hatırlayınca, "a sanki dün akşam izledim ben en son bölümü" diyorum. Ocak ayında Güzel Şeyler ekini biriktirmek için almaya başladığım Lezzet dergisi gözüme çarptı geçen gün, beş tane olmuş, bir kaç güne kadar altıncısı gelecek, sehpanın üzerindeki dergilere bir kaç dakika kilitlenmiş gibi bakakaldım. Sonra kendi kendimi teselli ettim, hayat bizim elimizde olmadan, şu veya bu şekilde akıp gidiyor, hatta "hayat, biz başka planlar yaparken, geçip giden bir şey" (çok severim bu sözü ama bana ait değil ne yazıkki) Bu nedenle, akıp gitmesine engel olamadığım bu hayatı, en güzel şekilde yaşamak, mümkün olduğu kadar kalp kırmadan ve hep gelecekte olacak bir şey için gün saymak yerine, günü güzel yaşamak amacım. Neyse, lafı çok uzattım, sadece geçen çarşamba kurulan bu keyifl

Ballı ve İrmikli Kek

Resim
LİMON ve BAL SOSLU KURU REVANİ... Bu keke isim bulmakta çok zorlandım :) Aklımda o kadar çok seçenek oluştuki, bende uğraşıp ikiye indirdim ve birini yukarı birinide aşağıya yazdım :) Kek'in yapımı çok kolay, bildiğimiz kek yapar gibi ama lezzeti gerçekten çok farklı. Genellikle farklı ve lezzetli tarifler biraz el oyalıyıcıdır ya, bu kek için geçerli değil. Yerken, aynı anda hem limon kabuğunun tadını, hemde hindistan cevizinin tadını alıyorsunuz. İrmikten dolayıda kek değilde şerbetsiz revani yiyormuşsunuz gibi. Hazır sıcaklar bastırmışken, bol şerbetli ve kalorili bir revani yemek yerine, yakın bir lezzet olarak önerebilirim sizlere. Ayrıca içinde şeker yerine bal kullanıldığı için, çocuklar içinde çok sağlıklı bir seçenek. Nasıl anlattım ama? :) Yani bu kek bir ürün olarak şu anda satışa sunulsa hemen alırsınız değilmi? :)) Tarif; İş Bankası Kültür Yayınları - Dünyanın En Güzel Tatlıları kitabından. Bu kitap, aslında bana sevgili Ahmed'in yılbaşı hediyesi. Bu güne kadar sad

Sosyete Mantısı

Resim
ASLINDA KIYMALI GÜL BÖREĞİ :) İtiraf ediyorum, sosyetenin bu fikrini çok tuttum. Her ne kadar ben sosyete olmasamda, bir tarifin orjinali yerine uyduruk olanı her zaman ilgimi çekmiştir :) Mutfakla haşır neşir olmaya bayılıyor olsamda, henüz bir yaprak sarma, mantı yada su böreği yapmadım ne yazıkki :( Bunun yanında defalarca, yalancı su böreği , yalancı tavuk göğsü, yaprak sarma yerinede bolca zeytinyağlı biber dolması yapmışlığım mevcuttur :) Mantı en sevdiğim yemeklerden biri, ama yapmaya yürek ister :) Bu durumda, yalancısı daha doğrusu sosyetesi hemen imdada yetişir. Tarifini, adaş şekerim ' den aldım ama kendim bir kaç minik değişiklik yaptım. Müge'ciğimin eşinin çok sevdiğini bildiğim için bize geldiklerinde yaptım ve kendilerindende olumlu not aldım:) Börek üzerine yoğurtlu sarımsak koymadanda çok güzel oluyor ama yoğurt ve yağ eklendiğinde başlı başına bir şölene dönüşüyor diyebilirim, tek başına misafir ağırlama kapasitesine sahip :) Malzemeler (12 adet börek için) İç

Elmalı Milföy Dilimleri

Resim
MUHTEMELEN SON ELMALI TARİF :) Elma ile özellikle pişmiş elma ile aramın iyi olmadığını, hatta ağzıma bile sürmediğimi Elmalı Ay Çöreği yazısında uzunca anlatmıştım. O yazıda da belirttiğim gibi evde bolca bulunan elmaları, değerlendirmek amacı ile pişirip buzluğa koymuş ve misafirlerimiz için iki çeşit haline getirmiştim. Elmalı milföy dilimlerinin tarifi daha doğrusu ilham kaynağı Siret yenge. Katıldığı bir günde, yemiş ve çok beğenmiş, onun yediği tarifte milföy hamuru rulo yapılmış ve dilimlenmeden pişirilmiş. Bu şekilde sunum olarak çok güzel olurdu ama servis ederken zor olacağını düşündüm. Milföy hamuru zaten hemen dağılan ve kırıntıları saçılan bir hamur, bu nedenle ben çiğken dilimleyip, dilimler halinde pişirdim. Servisi daha kolay oldu ve hem çıtır hemde yumuşak atıştırmalık oldular. Malzemeler 9 Adet Kare Milföy Hamuru 3 Adet (Orta Boy) Elma 2 Tatlı Kaşığı Şeker 1 Çay Bardağı (irice kırılmış) Ceviz 1 Çay Kaşığı Tarçın Yapılışı Elmaları rendeleyin ve orta ateşte şeker ve

Çin/Lushan Bölüm 2 - Kaplıca ve yemek macerası...

Resim
Lushan gezimizin oldukça yorucu olan ilk bölümünden sonra yorgun argın otelimize geri döndük. Akşam yemeğimizi yedikten sonra, olan yorgunluğumuzu atmak üzere odalarımıza çekilmiştik ki, dışarıdan gelen gürültülerle bu pek mümkün olmadı. Nedir bu gürültü diye kafamızı pencereden uzatınca, otelin kaplıca havuzlarının pek çok Çinli ile dolup taştığını farkettik. Aslında çok şaşırdık, çünkü kaplıcalara gündüz giriliyor sanıyorduk. Vardır bunda bir hikmet deyip, oğlumuzu apar topar babaannesinin odasına yollayıp, soluğu aşağıda aldık. Daha önce dediğim gibi Lushan, bir kaplıca bölgesi. Dağların hemen eteklerinden başlayan pek çok otel veya halka açık yüzme havuzları var. Çevre kentlerden buraya günü-birlik ya da kalmalı olarak pek çok insan geliyor. Bu nedenden dolayı da adım başı mayo satan dükkanlar bulunuyor. Yeri gelmişken Çin mayo modasından bahsedeyim. Buraya ilk geldiğimde her şeyin pek ucuz olmasından yola çıkarak yaz aylarını ve görücüye çıkacak 2008 yaz yüzme kıyafetleri modası

Akşam Çayı Sofrası

Resim
BANA GÖRE EN ZOR SOFRA :) Sizde benim gibi düşünürmüsünüz bilmem ama benim için çeşitlerine karar verilmesi en zor sofra akşam çayına oturmaya gelen misafirlere hazırladığım sofradır. Akşam yemeğine yada beş çayına gelecek olan misafirler için listenin çatısı az çok bellidir. Akşam yemeğinde; çorba, ana yemek, zeytinyağlı, salata vede beş çayında bir tatlı, bir tuzlu birde salata gibi. Ama akşam yemeğinden sonra "size çaya gelelim" diyen misafir, beni deyim yerinde ise kilitler:) Yemekten sonra gelecekleri için aslında sadece tatlı ve meyva yeterlidir ama buda benim gözüme çok az görünür, börek, çörek tarzı birşeyler yapsam bu seferde yenmeyip ziyan olur. Son günlerde alışkanlık haline getirdiğim tarz ise, misafirlere "akşam çayına gelin, ama çok tok gelmeyin, öyle kallavi bir şeyler hazırlamayacağım ama atıştırırız bir şeyler" demek:) Bu şekilde olunca çok rahat ediyorum, yemek hazırlamaktan çok hoşlanmadığım için hem zevkle aperatif birşeyler hazırlamış oluyorum,